Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем след XENON

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем след XENON

Точно преди Нова Година си сложих ксенон, и след това на няколко пъти колата не прие ключа при опит да запаля и установих, че когато изгася колата на светещи фарове, тоест на къси и по-късно се опитам да я запаля, колата не разпознава ключа и когато върна врътката на фаровете на нулева позиция, си пали без проблем! Това е единия проблем. Другия е- когато съм на къси и на халогени едновременно и след това вкарам дълги, ксенона/късите изгасват и обратното, като съм на къси и дълги и пусна халогени, ксенона/късите пак изгасват! Преди ксенона съм 99% сигурен, че всичко можеше да си свети едновременно, а и няма логика самата кола да е така направена! Какви са вашите мнения по въпроса, колеги?
    147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщение
    Точно преди Нова Година си сложих ксенон, и след това на няколко пъти колата не прие ключа при опит да запаля и установих, че когато изгася колата на светещи фарове, тоест на къси и по-късно се опитам да я запаля, колата не разпознава ключа и когато върна врътката на фаровете на нулева позиция, си пали без проблем! Това е единия проблем. Другия е- когато съм на къси и на халогени едновременно и след това вкарам дълги, ксенона/късите изгасват и обратното, като съм на къси и дълги и пусна халогени, ксенона/късите пак изгасват! Преди ксенона съм 99% сигурен, че всичко можеше да си свети едновременно, а и няма логика самата кола да е така направена! Какви са вашите мнения по въпроса, колеги?
    Относно първият проблем с ключа - не мога да ти кажа. Не знам какъв е ксенона и как в свързан.
    Вторият - напълно нормално е да ти гаснат халогените, когато си на дълги. Поне при мен е така, дори и преди да сложа ксенона. Явно не си обърнал внимание. Дори и на други марки е така,
    sigpic

Comment

Колеги аз съм с ксенон на касите,дългите и на халогените и нямам нито един проблем от горе посочените.
      Може би е от качествения ксенон който си купил
      Alfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
      ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL

YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003

Comment

Моят е за 60лв и първия проблем го нямам,за второто нормално е и при мен както каза и колега Додо,явно не си обърнал внимание преди това
        Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
        Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
        Alfa Romeo GT 1.8 TS
        Yamaha R6

Comment

ОК, значи за втория проблем, се оказва, че няма проблем, но относно първия.....ксенона си е монтиран правилно, тъй чене вярвам да е от некачествен монтаж!

Comment

Първоначално публикувано от ziko Покажи съобщение
            Колеги аз съм с ксенон на касите,дългите и на халогените и нямам нито един проблем от горе посочените.
            Може би е от качествения ксенон който си купил
            До момента съм имал над 10 лични и около 6 служебни коли.
            Всички, които имаха халогени, гаснеха при включване на дълги!
            Дори изгасва и стопът за мъгла, когато превключиш на дългите
            Не знам защо точно така е направено, но е така.
            Според мен твоята инсталация нещо не е в час, но да се изкаже някой друг колега с 156, че ние сме с 147.

---------- Post added at 07:33 ---------- Previous post was at 07:31 ----------

Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
            Моят е за 60лв и първия проблем го нямам,за второто нормално е и при мен както каза и колега Додо,явно не си обърнал внимание преди това
            Освен качеството на ксенона, има значение и монтажът
            Има "майстори", които и Hella ще монтират така, че да светне цялата инсталация и обратно
            sigpic

Comment

Аз съм със същият ксенон като на колегата, нямам проблеми с моят. Това с първият проблем звучи като инсталация за мен а второто е направена с цел някаква защита на колата.
              п.с. Моята е 156. За ксенона не е здравословно да се изключва преди да спреш двигателя, и на кутията го пише. Винаги се изключва преди и се пуска след запалване. Но реално комплекта ксенон използва кабелите за оригиналните халогенни крушки, нищо повече, мощността и консумацията на ток е дори по-ниска, следователно инсталацията нещо се бъгва на колата, или там устройството което разпознава ключа.
              Last edited by rusiq86; d.m.y г., 08:32.
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Ами аз по принцип преди да изгася колата гася всички видове активирани консуматори- фарове,музика,парно и т.н, но няколко пъти спрях за по 1-2 мин просто имах работа извън колата и набързо я изгасих и след това при палене установих проблема! А инче, преди това не съм имал подобен проблем, а и ксенона е монтиран правилно!

Comment

Изключвай го винаги преди да загасиш двг и обратното при запалване. Но определено фаровете нямат общо с запалването на колата и разпознаването на ключа!
                  Last edited by rusiq86; d.m.y г., 08:36.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщение
                    Ами аз по принцип преди да изгася колата гася всички видове активирани консуматори- фарове,музика,парно и т.н, но няколко пъти спрях за по 1-2 мин просто имах работа извън колата и набързо я изгасих и след това при палене установих проблема! А инче, преди това не съм имал подобен проблем, а и ксенона е монтиран правилно!
                    По принцип не би трябвало да влияе по този наин.Единственния проблем който може да ти докара ксенона е от кофти баласти с лоша маса и да ти вкарва шум в радиото на колата.
                    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Екранирай си кабела който излиза от баласта и отива към крушката. Екрана го замаси. Ако баластите са хванати за пластмаса и нямат електрическа връзка с ламарината, също замаси с КЪС дебел кабел към ламарината на колата. За предпочитане ги лепни някъде на ламарина. Провери дали рефлектора на фара има връзка към маса. Ако не , замаси и него, че смущенията се индуцират по кабелите на електромоторчетата !

Comment

вместо да се занимава да слага ал.фолиьо и да прави разни самоделки е по добре да смени баласта с по добри./в случай че те са проблема с имобилайзера/
                        Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Единият ми баласт е захванат за пластмаса, другият за метал, и не съм чувал баласт да прави проблем на имобилайзера, това звучи несериозно. не виждам връзката.лесно и елементарно, сложи баластите другаде и пробвай няколко пъти. Баластите са направени така, че да не предават елкотронни сигнали или подобни импулси.
                          Това е като изолирай си антената, че ми трака карето.
                          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:00.
                          sigpic

Comment

Не прави проблем на имобилайзера. Прави смущения по ел. инсталацията и където "удари" Що се отнася до различните баласти Santo е прав ! Ако вземеш по-качествени баласти, нещата ще се оправят. Ако не... екранираш и ако и това не помогне , дроселчета и кондензатори към ламарината на захранването. По много PC захранвания има едни феритни пръстени наденати на кабелите, ако намериш такива, нахлузи по един на кабелите.

Comment

Има коли на който и това не помага.
                              Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Working...
                              X